Diensten

Osteopathie

Hollistische aanpak staat hier centraal. 

Een osteopaat voert aan de hand van  osteopatische technieken een behandeling uit, waardoor het lichaam van de patiënt in zijn totaliteit terug normaal zal functioneren. Hier wordt voornamelijk het eigen herstelvermogen gestimuleerd.
De osteopaat gaat dus op zoek naar bewegingsverlies in het ganse lichaam. 

Een verminderde beweeglijkheid van deze structuren veroorzaakt een verstoorde doorbloeding en/of zenuwgeleiding. Zo geraakt het lichaam uit evenwicht wat kan leiden tot allerlei klachten, zelfs op andere plaatsen in het lichaam. Osteopaten gaan door structurele, viscerale en craniale technieken proberen alle bewegingsbeperkingen in het lichaam op te lossen door middel van manuele technieken (manipulaties, mobilisaties, rekkingen, …), zodat het zelfhelende vermogen geoptimaliseerd wordt. Osteopathie baseert zich hierbij op anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie.

Heeft u al lang last en weet u er geen blijf meer mee, laten we het dan eens van de andere kant bekijken?

Dry Needling

Dry needling is een techniek waarbij via acupunctuurnaalden triggerpoints worden aangeprikt teneinde deze drukpunten of spanningspunten in de spieren te ontspannen. Dit zorgt voor een algehele relaxatie van de spier waarop gewerkt wordt.
De myofasciale triggerpoints bevinden zich in een verharde streng en voelen bij palpatie (onderzoek) aan als een plaatselijke verdikking. De patiënt ervaart door druk de herkenbare pijn. Tevens wordt er gekeken naar de afname van spierkracht en spierlengte. De therapie zal gericht zijn op het inactiveren van de myofasciale triggerpoints, waardoor de strakke spierstrengen die verantwoordelijk zijn voor de toegenomen spierspanning worden losgemaakt. De pijn zal hierdoor afnemen. Ook de lengte van de spier moet weer genormaliseerd worden.

Personal training

Samen een duwtje in de juiste richting nemen? Gezonder levenstijl aannemen, je lichaam terug op punt stellen? Weet je niet waar te beginnen? Dan ben je op het juiste adres. 
We kijken waar het lichaam uit balans is en herstellen die met een gemotiveerd en gestructureerd plan. Met mijn ervaring als kinesist kijk ook naar de meegemaakte blessures en kijken we hoe we die kunnen voorkomen.

 

Address

Parkstraat 8, 9881 Bellem
Fortlaan 45, 9000 Gent

Contact

Follow

  • Facebook
  • Instagram

0478546653

©2020 by Praktijk Body Unit